Back to our roots - Elite Design team


Title
Back to our roots - Elite Design team
Description
Poster boards of student project in sustainable design. The assignment was to design an unplugged office building for the former Voice of America site. This team created a trellis with deciduous vines and a green space in the reflective central courtyard. Both design elements reduce re-radiated heat from the south facing exposure of the space as well as shading for light allowed to penetrate the office space. Skylight monitors that face North are also introduced, thus allowing ambient light without heat. Operable windows are also included in the design to permit office workers to control ventilation in the space where they are working. Creators: Sara Almond, Karin Jadney, Sara Nixon, Nichole Waggoner
Date
2006
Original Format
drawings
Extent
Local Identifier
DAO6362
Subject(s)
Spatial
Rights
This item has been made available for use in research, teaching, and private study. Researchers are responsible for using these materials in accordance with Title 17 of the United States Code and any other applicable statutes. If you are the creator or copyright holder of this item and would like it removed, please contact us at als_digitalcollections@ecu.edu.
http://rightsstatements.org/vocab/InC-EDU/1.0/

Know Something About This Item?


*
*
*
Comment Policy